Meer plezier in bewegen

Kinderen met plezier laten bewegen, hier staan we voor. Bewegen is gezond en je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Wij verzorgen sportlessen voor kinderen vanaf 4 jaar.

Sporten is gezond!!

Sport aanbod
 

Wat is een sportclinic?

Een sportclinic bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 lessen, tijdens de lessen staat het plezier in de sport voorop. De clinics zijn sterk spel-gericht, waardoor de kinderen continu actief bezig zijn en natuurlijk vooral met veel plezier aan het sporten zijn.

Elke les bestaat uit een combinatie van oefeningen en spelvormen. De oefeningen zijn gericht op basisvaardigheden zoals balcontrole, coördinatie en samenspel. Hiernaast krijgen ze ook de uitleg over de basiseigenschappen van het menselijk lichaam. We eindigen de clinic in wedstrijdvorm of met een klein toernooi.

Aanbod sportclinics:

Basketbal
Golf
Flag Football
Badminton
Voetbal
Korfbal
Uni-hockey
Handbal

Hieronder ziet u het uitgebreide overzicht van de sportclinics die SportMovement voor u kan verzorgen.

 

Verschillende Sport clinics

BASKETBAL clinic

Basketbal is een sport waarbij oog-hand coördinatie heel erg belangrijk is. Tijdens de lessen zullen de kinderen in een methodische opbouw leren hoe ze moeten dribbels, lay ups maken en hoe je een driepunter moet scoren. Binnen basketbal zijn er verschillende varianten, zodat iedere groep onafhankelijk van het niveau kan eindigen in een wedstrijdvorm.

GOLF clinic

Golf is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland. Via school kunnen kinderen op een leuke en beheerste manier kennis maken met golf, wij beschikken over speciale golf ballen en materiaal om de golflessen in de gymzaal of sporthal te verzorgen. Tevens is er de mogelijkheid om deze clinic af te sluiten met een bezoek aan een echte golfbaan.

FLAG FOOTBALL clinic

Flag football, wat is dat? hoor ik u denken. Het is de jeugdvorm van American football, zonder lichamelijk contact en met aangepaste regels. Deze sport is erg leuk om te doen omdat het voor veel kinderen onbekend is.

BADMINTON clinic

Badminton heeft iedereen wel eens gespeeld, jong, oud, op de camping of op het strand.  images
Dat is ook juist het leuke van badminton. Iedereen kan het op zijn eigen manier/niveau spelen en plezier beleven aan deze sport.


VOETBAL clinic

Iedereen kent voetbal. Van TV, van de straat of van bij voetbalvereniging. Deze clinic zal voor elke deelnemer even uitdagend worden gemaakt door de oefeningen aan te passen aan het individuele niveau van het kind.

KORFBAL clinic

Korfbal is een echte Nederlandse sport. Het leuke van deze sport is dat het een gemengde sport is, waarbij jongens en meisjes in hetzelfde team spelen. Het is een spel met duidelijke regels en samenspel staat bij deze sport centraal. Zonder goed samenspel kan korfbal niet goed gespeeld worden.

UNI-HOCKEY clinic

Uni-hockey is een mix tussen ijshockey en gewoon hockey. De spelregels zijn makkelijker dan bij gewoon hockey en de kinderen zullen hierdoor het spel snel onder de knie krijgen.

HANDBAL clinic

Handbal is een dynamische sport waarbij de kinderen met hun handen de bal gaan leren beheersen. Het kan op school gemengd gespeeld worden. Uit ervaring weten we dat het een sport is die kinderen na een korte kennismaking erg leuk vinden.

 

SPORT EVENEMENTEN:

Een sportevenement is een activiteit waarbij SportMovement de voorbereiding en uitvoering verzorgt. Denk hierbij aan:

– Sportdagen

– Toernooien (school- of een wijktoernooi)

– Competities (tussen verschillende scholen en/of wijken)

 

Sport aanbod